15 juli 2012

Lidö i regn och regn

Degerby bjöd på jazz och bluesfestival igår den 14:e. Bl a var det en scen på torget där vi och ett tjugotal andra avnjöt de lokala förmågorna.

Vi korsade Ålands hav idag. De första 2/3-delarna bjöd på ganska behaglig segling; slör i 5-8 m/s o vi loggade 6-7 kn. Men sen vred det mer åt läns samtidigt som sjön var ganska grov. Det gjorde att storseglet föll när båten krängde så att det blev väldiga ryck i skot och duk. Fick tom en ofrivillig jipp!! Provade att ändra till slör igen men det var inte mycket vind kvar så fick bli motor. Tillbaka i skärgården kom regnet, fullkomligt vräkte ner.

I östra viken på Lidö var det smockfullt, men vi hade tur: En båt var på väg att gå. Förberedde båten med fendrar som vanligt men den här gången också med att fälla ner ankardäverten (premiär i år). Vi glider sakta in i viken. Plötsligt hör jag hur vårt ankare rusar ut. Panik blir det, när ankarspelet dessutom inte svara på manöverknapparna. Efter att ha dragit upp ankaret för hand och fixat lite fick vi igång det och kunde lägga till. Regnet upphörde och det blev riktigt skönt.

Nu regnar det igen och vi förstår att vi nog har haft det riktigt bra i Finland :-).

Inga kommentarer: