26 juni 2013

Arkösund

Latitude/Longitude: N58,48759° / E016,94366°

Det regnade till och från hela natten och morgonen. Vind från NO, men ganska lugnt. Vi åt frukost nere i salongen och inväntade lite väderförbättring, som var utlovat till 11-tiden. Regnet upphörde och vi gick iväg ca 10:30. Prognos för dagen: risk för regnskurar med åska och vind 6-12 m/s. 

Vi fick en lugn slör/läns över Bråviken med lätta vindar från NO. När vi närmade oss Arkösund ökade vinden till (som mest uppmätt 14m/s). Efter att ha hovrat lite utanför de olika gästhamnarna gjorde vi ett försök att lägga till längs med en brygga där vinden kom tvärs bryggan och ville blåsa oss från densamma. Hilkka o Gert hoppade i land och fick var sin lina runt öglor på bryggan. Men vinden var för kraftig för att orka dra in båten med handkraft, men med hjälp av ett par Holländare, en lina till körde vi framåt samtidigt som linorna satt fast pss fick vi in  Ladyn till bryggan. 

Alla väderprognoser vi sett var fel; YR, SMHI, Weather Pro. De spådde alla mest vind före 11 och sedan avtagande. Vi hade ganska lätta vindar vid kl 10-11 men sedan ca 10-14  m/s på eftermiddagen då vi la till. 

Nåväl nu ligger vi bra här. Lyssnar på vinden som viner från syd (numera) och tittar på Foyles War på fyran (fast inte jag, som skriver detta). Det är en kväll i juni, då sommaren är som bäst. 

Inga kommentarer: