29 juni 2013

Västervik

Latitude/Longitude: N57,76248° / E016,64857°

Blåsig och kylig dag på fjärden som började lite dramatiskt när vi skulle lägga ut.  Vi hade vinden in från sidan och på samma sida hade vi boj och bojfångare, dvs vinden pressade oss ifrån bojen och vi orkade inte hålla upp när vi drog ut och stäven drev iväg mot en fransk grannbåt några platser bort. Med hjälp av genuaskotvinschen lyckades vi dra hem bojlinan så pass att vi kunde lirka bort bojfångaren och vi var fria :-). Nu åkte vi fram och tankade båten varvid en holländare dök upp och i en anklagande ton frågade om vi inte hade skadat fransosens båt? Han visste inte men han hade bilder på en skada på båten (som inte var hans). Vi gick bort och tittade och visst det fans en skada i en relingslist som såg färsk ut. Som tur var dök fransmannen upp och rykte lite axlarna och sa: "det är en gammal skada". :-)

Vi fick en fin kryss idag när vi gick ut i öppet vatten. 8-10 m/s. 

Nu ligger vi i Västerviks gästhamn som är helt öppen för syd. Vi la oss med nosen i vinden. Vi fick dock lägga ut spring så att grannen häll sig lugn - han ville ha distans. Jag mätte upp 14,5 m/s vid bryggan. 

Bortsett från vinden är det väldigt lugnt här  (och i tidigare gästhamnar). Här är mindre än halvfullt - mer som halvtomt alltså. Hoppas det består även nästa vecka. 



Inga kommentarer: