25 juli 2013

Semestersammanfattning

Segelsemestern är slut för denna gång och dags att sammanfatta lite; Vårt ursprungliga mål var Bornholm. Pga av olika skäl sänkte vi ambitionen, för att ta det lite lugnare istället. Vi sa: "Vi seglar söderut och vänder hemåt vid halvtid". Underbart väder mesta tiden. Knappt något regn (bara nattetid), istället mycket sol och en del värme. Vindarna har oftast legat på SV. Lugnt på fm, vindstilla kring lunch och friska vindar på em (6-9). Vi har bara legat i gästhamnar och dessa håller mycket olika standard och prisnivå. Fördelen med gästhamn är att man har nära till service, man har oftast en skyddad hamn med bra angöringsmöjligheter om det brallar i och man vet vart man ska (behöver inte leta naturhamn med hänsyn till vind etc.). Dyraste hamnar har ProMarina som bl a driver Oxelösund, Arkösund, Västervik. De vill ha över 300 i Västervik.De har hygglig bra ordning och service. Våra favoriter är Figeholm, Mörbylånga och Kalmar. Bergkvara har mer att önska...

Totalt var vi ute 26 dagar.  22 segeldagar och 4 vilodagar (2 pga väder).
13 etapper söderut, med en loggad sträcka av 316 NM. 24,3 i snitt.
9 etapper norrut summerade till 294 NM, 32,6 i snitt och totalt 610 NM för hela semestern. Jag tror att detta är ganska normalt med längre etapper på slutet. Nu har vi rekognoserat, får se om det blir södra Östersjön nästa sommar?
13 etapper söderut

9 etapper norrut
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Läppen sa...

Trevligt att följa er semestersegling! Många trevliga idéer på platser att besöka! Mvh http://sygunnar.blogspot.se/

Leif o Hilkka sa...

Tack för det :-). Väl bekomme. Det slog mig härvid att vi borde se över och uppdatera etiketterna. Två nya etiketter kommer vi arbeta in: Gästhamnar respektive Naturhamnar. Notera att en specifik hamn nästan alltid avhandlas i minst två inlägg och att slutomdömet ges i dagen för avfärd.