15 juli 2014

Gryts varv o marina med trasslande kicker

Latitude/Longitude: N58,15976° / E016,81107°

WSS hamn var perfekt som övernattningshamn, men saknade nära tillgång till affär. Dock hade de en mastkran som vi tänkte använda för att kolla TV-antennen. Men i morse fick jag ett infall att prova TV:n igen med rätt antennkabel och si det funkade ju perfekt. :-) Märkligt att vi inte fick in någon station alls i Karlkrona, då vi dessförinnan tappat någon metalldel  (skruv?) från masttoppen. 

Kul att problem försvinner. Även trasslande rullfock fixades i morse genom att helt enkelt rulla om den. 

Ett nytt trassel fick vi dock idag, när vi skulle sätta ett rev i storen. Vi gick upp i vindögat för att sänka storen och för att sedan kunna spänna revlinan. När  jag släpper på storfallet faller bommen ner på sprayhooden och vi gapar som ett par frågetecken. Förstår inte riktigt vad som hänt. Har kicken tappat lyftförmågan?  I all hast fixas dirken fram för att hålla bommen uppe. Vi tog ner storen och seglade vidare den återstående timmen med förseglet, vilket gick bra i läns på 7-10 m/s. Senare visade det sig att det var skruvarna till kickens fäste i bommen som skruvat upp sig, vlket nu är åtgärdat, med tillägget; försedda med låsbrickor. Så nu är även detta reducerat till ett ickeproblem. :-)

I Gryts marina ligger vi tryggt med bomförtöjning. Vi har grillat och kollat på allsång. Nu blir det en kvällsprommenad. 



Inga kommentarer: