12 juli 2014

Oskarshamn i kuling

Latitude/Longitude: N57,26743° / E016,45432°

Trots gårdagens gungande på havet gjorde vi ett nytt försök idag. Det började lugnt och fint. Vi passerade Dämman, en gammal fyrplats som renoverades till lyxhotell - nu vet jag inte vad där är.  

Vinden ökade och med den även vågorna. På eftermiddagen började det bli jobbigt och vi styrde in mot Oskarshamn. Dock var vi vid det här laget ganska lågnt ute till havs eftersom vi hade kurs Figeholm, så det tog ytterligare några timmar innan vi var i hägn. 

Ladyn klarade det hela bra och en förbättring från igår fick jag genom att på babords sida skota förseglet innanför vanten istället för mellan som på styrbord. Detta har bara betydelse då förseglet är revat eftersom det då är osymmetriskt. Nu gick hon perfekt på båda bogarna och genom att öppna upp vindvinkeln lite fick vi större kraft och mindre stamp än igår. Men riktigt bekvämt är det ju inte. Skulle behöva ett rev 3. 

När vi kom in i gästhamnen var allt fullt. Vi såg en kille vifta och styrde kosan åt hans vilket medförde att vi fick ligga vid en kaj som var ledig, tack vare att det var helg.  :-)


    Nya fyren vid Dämman och den gamla i bakgrunden

   Fin kajplats utanför museet, mitt i stan

Inga kommentarer: